Wandelcoaching

Met een coach naar buiten gaan, en naast elkaar lopen terwijl je praat kan veel voordelen hebben. Zo nemen tijdens een wandeling je gedachten al snel de vrije loop. Het stimuleert je om meer ‘out of the box’ te denken. Ook praten mensen wandelend vaak gemakkelijker vrijuit. De frisse buitenlucht, de mooie omgeving, en letterlijk meer ruimte om je heen dragen daartoe bij.

Al wandelend wil ik met je op pad gaan en je ondersteunen en stimuleren om eigen oplossing te vinden bij je hulpvraag of problemen die je ervaart.

Daarnaast vinden sommige mensen het prettiger om tijdens een persoonlijk gesprek niet steeds oogcontact te hebben, omdat zij dan hun woorden minder wegen. Stiltes voelen niet ongemakkelijk, maar eerder natuurlijk. En stiltes kunnen heel functioneel zijn. Als ze natuurlijk aanvoelen kunnen ze rust en ruimte geven om te ervaren en te voelen wat er wordt besproken en gebeurt. Ook dat kan helpen om op andere gedachten te komen.

Rust is hierbij heel belangrijk. In een ontspannen toestand lukt het beter om bij je gevoel te komen en te experimenteren met nieuwe opties. Deze vorm van coachen is ervaringsgericht, het doet vooral een beroep op persoonlijk voelen en ervaren.

De meerwaarde van wandelen tijdens coaching is dat de coach de positieve effecten van buiten zijn, wandelen en bewegen bewust inzet én versterkt door gerichte opdrachten en reflecties.

Het is belangrijk je kleding goed aan te passen aan de weersomstandigheden en dat u geschikte schoeisel aan hebt om het bos mee in te kunnen gaan. Indien de weersomstandigheden het echt niet toelaten om de natuur in te gaan kunnen we overleggen om de afspraak te verzetten of kan ik werken vanuit huis.

Werkwijze

Na een gratis kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag bespreken, maak ik een inschatting van het aantal sessies met een prijsopgave. Een wandeling duurt ca. 1 – 1 ½ uur en de kosten zijn 75,00 euro per sessie. Hoeveel sessies je nodig hebt, is afhankelijk van de aard van je vraag. In de coaching onderzoeken we jouw vraag en de mogelijke oplossingsrichtingen aan de hand van oefeningen. De antwoorden komen uiteindelijk altijd uit jezelf. Aan het einde van het traject heb je meer inzicht in je eigen functioneren. Je staat steviger in je schoenen, waardoor je weer het vertrouwen en de inspiratie hebt om je eigen koers te bepalen.